Kurser i keramikfremstilling
Iguana-Art den 4. februar 2024  

At skabe en helt enestående smuk ting i keramik er fantastisk ! Men fra vi bestemmer os for, hvordan den skal se ud - og til vi står med det færdige værk i hænderne, er der en meget lang vej.

Kun hvis vi har styr på de forskellige arbejdsgange, hvad vi kan med leret og hvordan vi skal behandle det, tørrer, brænde og glaserer det, har vi en chance for at vores emner når helt gemmen processen og ender med at blive så smukke og unikke, som vi ønsker os ...

Alt det kan du lære på mine kurser. Vil du vide mere om mine keramikkurser eller meldes til på et af dem, finder du alle kontaktoplysninger samt hvor mit værksted befinder sig på kontaktsiden.

De øvrige oplysninger om mine keramikkurser finder du under punkterne nedenfor:
 


Tilmelding, Priser og Betaling  

Tilmelding kan ske helt frem til kursusstart per email eller telefonisk. Du finder mailadresse og telefonnummer på: kontaktsiden. Det er kun muligt at tilmelde sig kurser, hvis der er ledige pladser.

Kursuspriserne varierer, afhængigt af hvilke kurser det drejer sig om. Det vil sige kursets varighed. Udover selve kursusprisen betales der for hvert kilo ler, du har brugt, når dagen er omme. Denne pris varierer alt efter hvor meget arbejde jeg har med at klargøre dine ting imellem flere efterfølgende kursusdage og frem til du henter dem.

Prisen for kurset betales ved tilmelding, som først er bindende, når der er betalt. Pengene refunderes som udgangspunkt ikke. Kun hvis jeg bliver nød til at aflyse kurset, refunderer jeg naturligvis dine penge. Der betales for kurset med mobilpay, med mindre vi aftaler andet. Leret betaler du for med mobilpay eller kontant.
 

Fri leg med ler for børn og voksne 

Er et kursus, hvor mormor og barnebarn for eksempel kan komme og lave et krus til hinanden eller en vase til mor, brudeparret kan lave deres egen bryllupsgave, og kurset har de selvfølgelig fået på et Iguana-gavekort, ja hvem som helst kan egentlig lave hvad som helst...

Jeg hjælper og vejleder og sørger selvfølgelig for alt det der med tørring, brænding og glasur. Kurset varer 3 timer og der er to kun to kursister på hvert hold. Prisen er 375 kr. plus 100 kr. per kg ler.

I lerprisen er inkluderet begge brændinger, glasur samt mit arbejde med jeres ting, helt frem til de er færdige.

Fri leg med ler kurserne er startet.
 

Målrettede kurser 

Figur 2.
Jeg vil senere tilbyde målrettede kurser, hvor man for eksempel kan lære at lave:
  • drejede krus med trukket hank...
  • tallerkener der ikke revner eller slår sig...
  • store fade...
  • skåle og kugler i kvætseforme...
Kurserne er meget intensive. Jeg tager kun to kursister ind på hvert hold, så vi har god tid til at gå i dybden med dine spørgsmål og udfordringer. Kurserns varighed afhænger af opgavens sværhedsgrad. Hvis det bliver nødvendigt, vil kurset blive fordelt på to eller 3 dage.
 

Mal på forglødet keramik 

Der kommer også kurser, hvor man kan male et krus eller en vase, som jeg i forvejen har fremstillet og forglødet. Man kan så selv gøre det til helt sin egen, personlige og unikke ting. Bagefter sørger jeg selvfølgelig også for glasering og brænding.

Der kan være 4 deltagere på disse hold. Kurset varer 2 timer og prisen er 250 kr. per deltager plus 150 kr. per krus eller vase. I denne pris er inkluderet glasurer, brænding og mit arbejde med dine ting til de er helt færdige.
 

Aften- og weekendkurser  

Vase med rurer
For begyndere og let øvede. Disse kurser giver dig mulighed for at arbejde videre på dine ting over en længere periode, lige så længe du selv har lyst til. Her har du muligheden for at starte op på dit eget niveau og herfra blive dygtigere og mere øvet. På dette kursus er det således dig selv, der klarer det meste af arbejdet med dine ting, helt frem til glaseringen.

Der kan være 2 elever på hvert hold, som kan arbejde 3 timer ad gangen. Kursusprisen er 375 kr. per gang plus 100 kr pr kg ler. Denne pris inkluderer, brændinger, glasur samt den del af arbejdet, som jeg har med dine ting.

Kurset kan også arrangeres så det ligger i weekenden. Her er perioden 5 timer per gang og prisen 625 kr. per deltager plus 100 kr. per kg ler. Brændinger, glasur og mit arbejde er også her inkluderet i prisen.
 

Efter kurset  

Når jeres ting er færdige, kan I vælge at komme og hente dem eller jeg kan sende dem til jer, hvis i betaler for forsendelsen. Dette gælder dog kun de mindre ting, som jeg naturligvis pakker på den allermest sikre måde: Jeg hæfter imidlertid ikke for eventuelle skader opstået under transporten.

Store fade og andre, mere skrøbelige ting, bliver I nødt til at hente hos mig på: Vesternæsvej 20
 

Gavekort  

Du kan købe et gavekort til et kursus eller til et indkøb af lækker keramik i mit microgalleri. Beløbet på gavekortet samt hvad der skal stå på gavekortet aftaler vi, så det kan blive helt unikt og målrettet modtageren.

Jeg sender gerne gavekortet, evt. pakket som gave, hvis du selv betaler portoen. Gavekort betales med mobilpay ved bestillingen. .
 

Keramikværkstedet  

I containeren har jeg en sparkeskive og to elektriske drejeskiver, så du har helt din egen drejeskive, når du er på kursus.

Sparkeskiven er permanent monteret med et centreringsgreb og bruges primært til afdrejning, begitning og den slags ting.

Ud over maskinerne har jeg har stort set alt, hvad der findes af værktøjer og finurligheder til drejningen og pladeteknik - og det hele står selvfølgelig til kursisternes rådighed under kurserne.

Du kan se eksempler på nogle af mine egne aktiviteter i værkstedet på:  Værkstedet - direkte fra containeren